Media centar

OPŠTINA ULCINJ I FOND ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE EKO-FOND POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI

Izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine Draško Boljević i predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Potpisanim Memorandumom utvrđeni su modeli saradnje u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, sa krajnjim ciljem poboljšanja kvaliteta života građana Crne Gore.
Primarni cilj potpisivanja Memoranduma o saradnji je zajednička akcija čišćenja kanala Port Milena, koju će Fond za zaštitu životne sredine i Opština Ulcinj uvrstiti u svoje ovogodišnje programe rada.
Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari istakao je punu posvećenost zaštiti životne sredine i težnji da Opština Ulcinj bude prepoznata kao prva zelena destinacija u Crnoj Gori.
Direktor Boljević je istakao značaj potpisivanja ovog dokumenta koji će dati veliki doprinos u cilju realizacije pomenutih aktivnosti, te jačanju saradnje sa lokalnim samoupravama okrenutim ka zelenoj tranziciji Crne Gore.