Media centar

Eko fond ugostio najmlađeg ekološkog aktivistu

Predstavnici Eko-fonda su u cilju podizanja ekološke svijesti među najmlađim uzrastima danas ugostili četrnaestogodišnjeg Stefana Pekovića, dječaka koji je poznat javnosti Crne Gore po učestvovanju u akciji Agencije za zaštitu životne sredine pod sloganom “Plastikom po začinsko ili ukrasno bilje” u kojoj su građani mogli dobiti sadnice u zamjenu za plastične flaše.

Direktor Eko-fonda Draško Boljević, pomoćnik direktora Nemanja Peković i rukovoditeljka Službe za projekte zaštite životne sredine i klimatske promjene dr Ana Pavićević su Stefana upoznali sa načinom funkcionisanja i osnovnim djelatnostima Eko-fonda. Posebna pažnja bila je posvećena budućim projektima podizanja ekološke svijesti kod predškolskog uzrasta koje će Eko-fond sprovesti u narednom periodu i formalizovanju saradnje kroz uključivanje Stefana da svojim primjerom i znanjem utiče na usvajanje zdravih i ekoloških stilova života kod najmlađih kako bismo za posljedicu imali odgovorno ponašanje u odnosu na životnu sredinu.

Tokom posjete predstavnici Eko-fonda su mladom ekološkom aktivsti uručili prikladne poklone i sa njim sklopili volonterski ugovor o saradnji. Volontiranjem u Eko-fondu Stefan se obavezao na odgovornost za doprinos zaštiti životne sredine na taj način što će kroz kreativan i emotivan način probuditi kod najmlađe populacije svijest o značaju očuvanja životne sredine, ali i da ih istovremeno edukuje o djelima i navikama kojima se doprinosi zaštiti životne sredine i živog svijeta oko nas. Stvaranje ekološki oplemenjenih generacija u Crnoj Gori dovešće do stvarne realizacije svima zajedničkog cilja- planeta Zemlja je naš jedini dom!!!