Media centar

Produžen rok za prijavu na javni konkurs On-frid i Off-grid fotonaponski sistemi

Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond) zbog velikog interesovanja produžio je rok za prijavu na javni konkurs “On-grid i Off-grid fotonaponski sistemi”. Zainteresovani se na konkurs za dodjelu subvencija za realizaciju projekata korišćenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe u mrežnom ili samostalnom radu mogu prijaviti do 1. aprila 2022.

Ovim javnim pozivom Eko-fond obezbjeđuje subvenciju za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i pojedince koji su registrovani za obavljanje samostalne djelatnosti i po tom osnovu ostvaruju prihode za nabavku i instalaciju sistema za proizvodnju električne energije iz OIE.
Predmet konkursa su On-grid sistemi snage ne manje od tri kilovat-pika (kWp) na krovu objekta, sa pratećom opremom, kao i Off-grid sistemi snage ne manje od 600 Wp, baterijske rezerve ne manje od 200 amper sati (Ah), snage invertera ne manje od 1000 W.
Maksimalni iznos subvencije je 40 odsto troškova, odnosno do 25 hiljada za On-grid, a za Off-grid do pet hiljada eura, sa PDV-om.
Ukupan iznos sredstava podrške je 190 hiljada eura, od čega je 150 hiljada namijenjeno za On-grid, dok je 40 hiljada eura namijenjeno za Off-grid sisteme.
Prijave se mogu slati na adresu Fonda, Ulica slobode 2, 81000 Podgorica, a tekst javnog poziva možete pronaći na sajtu www.eko-fond.me. Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj telefona +382 20 262 933 ili na adresu: info@eko-fond.me.